Pagina : Over Looijaard

Delen

Over Looijaard

OVER LOOIJAARD

Looijaard werkt we vanuit drie grondbeginselen: wat wij bouwen moet functioneel zijn, ontwikkeld zijn vanuit duurzame principes en tegelijkertijd je zintuigen prikkelen. Deze uitgangspunten verenigen, daarin schuilt de kracht van Looijaard.

Architectuur met een stevige pragmatische basis.

@Eva Broekema Photography

HELDER | PRIKKELEND

Looijaard ontwerpt heldere gebouwen en gezonde woonomgevingen met een prikkelende verschijning; rationele architectuur met subtiele nuances of stoere gebouwen met verfijnde details. Het resultaat hiervan zijn ruimtelijke producten die zorgvuldig zijn ingepast in de dagelijkse omgeving van mensen: bewust, zichtbaar, bezield, goed ontworpen; wij willen de wereld een beetje mooier maken.

 

FUNCTIONEEL | PRAGMATISCH

Behalve zinnenprikkelend, zijn de ontwerpen bovenal functioneel. Een goede organisatie van verschillende functies moet in balans zijn met een hoge belevingswaarde. Wij werken steeds vanuit de specifieke condities van het gebouw of de historische gelaagdheid van een plek.

Binnen wensen en kaders van de opdrachtgever worden grenzen verkend en wordt gezocht naar verdieping. Een pragmatisch basisidee wordt hierdoor in de uitwerking steeds scherper en spannender. Looijaard is betrokken bij het hele traject: vanaf de eerste schets tot en met het laatste uitvoeringmodel. Van idee naar werkelijkheid.

 

TOEKOMSTWAARDE

Looijaard wil een positieve bijdrage leveren aan de transitie naar een duurzamere gebouwde omgeving. Wij beschouwen het begrip duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Daarom zoeken wij naar ontwerpoplossingen met flexibiliteit, esthetische duurzaamheid en technologisch innovatie. We ontwerpen waar het kan natuurinclusief en zoeken naar de mogelijkheid tot herbestemming van bestaand vastgoed.

 

CO-CREATIE

Dit doen wij met enthousiasme, gedrevenheid, kennis, kunde en vakmanschap. Looijaard is een open organisatie gericht op samenwerking tussen professionals om uit iedere opgave maximaal resultaat te behalen.

ERVARING

2014-2022

WEUSTENLIEDENBAUM ARCHITECTEN

Begeleiden architectonisch ontwerpproces van eerste schets tot en met uitvoering. Stedenbouwkundige plannen. Nieuwbouw, renovatie, transformatie & herbestemming in opdracht van overheden, coöperaties, projectontwikkelaars en zorgpartijen.

2008-2014

ARCHITECTUURBUREAU SLUIJMER & VAN LEEUWEN

Begeleiden ontwerpproces van eerste schets tot en met uitvoering. Stedenbouwkundige plannen. Nieuwbouw, renovatie, transformatie & herbestemming in opdracht van overheden, onderwijsstichtingen, corporaties, projectontwikkelaars en particulieren.

MEER WETEN?: