Pagina : Over Looijaard

Delen

Over Looijaard

OVER LOOIJAARD

 

Waarom wandel ik graag door die ene wijk?

Waarom voel ik mij altijd ontspannen in die ruimte?

Waarom fiets ik liever niet over die brug?

 

Waar we ook zijn, de ruimte om ons heen heeft bewust en onbewust invloed op onze gemoedstoestand. Het creatieve speelveld waar mens en omgeving samenkomen in architectuur: dát is where the magic happens!

 

Vakmanschap, passie en inspiratie.

@Eva Broekema Photography

 

In de wieg van..

Opgegroeid met een overgrootvader als meubelmaker in Klarendal (Rozendaalsestraat) en een opa met een eigen interieurzaak (Koningstraat Arnhem), komt Pieter Looijaard uit een familielijn van Veluws ambachtelijk vakmanschap en handwerk. Op jonge leeftijd ervaart Pieter het effect van ontwerpen, materiaalgebruik en details. De meubels (stoelen) moeten mooi zijn, maar moeten ook lekker zitten. En een les die misschien nog wel belangrijker is: de klant speelt de hoofdrol.

 

Looijaard Interieurs 1965 | Koningstraat 54 Arnhem

 

Samenspel van elementen

Pieter herinnert zich nog goed hoe hij als klein jongetje samen met zijn opa het jachthuis in Sint Hubertus bezoekt. Achter de hekken van Park De Hoge Veluwe staat het imposante huis dat is ontworpen door architect Hendrik Petrus Berlage. Het ontwerp, de inpassing van in landschap, het materiaalgebruik, de cultuur, natuur en water: het inspireert Pieter tot op de dag van vandaag in zijn werk als architect.

 

Van stoel tot stad

In plaats van meubelmaken en interieur kiest Pieter in zijn loopbaan voor architectuur. Net als bij zijn (overgroot)opa staat de klant centraal, samen met vakmanschap, ontwerp, details en materiaalgebruik. Voor Looijaard Architectuur gaan innovatie en traditie hand-in-hand. Wij proberen altijd de alledaagsheid van de omgeving te ontdekken. Door te ‘kijken en te luisteren’ naar de plek. Projecten vertellen namelijk een verhaal. Soms op de achtergrond, soms heel uitgesproken.

ERVARING

PROJECTARCHITECT

Begeleiden architectonisch ontwerpproces van eerste schets tot en met uitvoering. Stedenbouwkundige plannen. Nieuwbouw, renovatie, transformatie & herbestemming in opdracht van overheden, coöperaties, projectontwikkelaars en zorgpartijen.

Moderne Stolpboerderij
Moderne Stolpboerderij

PROJECTLEIDER / ARCHITECT

Begeleiden ontwerpproces van eerste schets tot en met uitvoering. Stedenbouwkundige plannen. Nieuwbouw, renovatie, transformatie & herbestemming in opdracht van overheden, onderwijsstichtingen, corporaties, projectontwikkelaars en particulieren.

MEER WETEN?: