Pagina : Werkwijze

Delen

Werkwijze

De wereld een stukje mooier maken

 

Als architect heb je een verantwoordelijkheid voor de mens, de maatschappij en de wereld. Dit drukt zich uit in een duurzame visie op de gebouwde omgeving. Die duurzaamheid komt niet vanuit een blind idealisme, maar vanuit een praktisch oogpunt en oprechte betrokkenheid. Wij vinden het cruciaal in een ontwerp dat het conceptueel denken is gekoppeld aan organiserend en bouwend vermogen. Onze kracht zit in het helder en bondig vertalen van complexe uitdagingen.

 Een succesvol project is het resultaat van een goede klik tussen opdrachtgever en architect. Daarom besteden wij veel aandacht aan jouw wensen en ideeën.

 

I  Kennismaken

De eerste – en misschien wel de belangrijkste – stap van het proces is kennismaken. Tijdens deze vrijblijvende kennismaking zijn wij vooral nieuwsgierig naar de persoonlijke of juist zakelijke wensen en ideeën.

 

II  Aanbieding

Nadat we samen de wensen in kaart hebben gebracht, ontvang je van ons een aanbieding met daarin alle bijbehorende kosten. Wij houden er niet van om later voor verrassingen te komen staan, dus wij zijn zo volledig en duidelijk mogelijk.

 

III  Schetsontwerp

Nu kan het creatieve aspect beginnen! In het schetsontwerp brengen wij de wensen van de klant samen met de omgeving. Het handelsmerk van Looijaard is heel tastbaar: schetsen en tekeningen op schaal in zowel 2D en 3D. Zo zijn de concepten helder en meteen visueel.

 

IV  Voorlopig ontwerp

In het voorlopig ontwerp werken wij het schetsontwerp door naar een digitaal ontwerp in zowel 2D als 3D. Wij proberen we altijd de alledaagsheid van de omgeving te ontdekken. Hierin brengen we licht, ruimte, kleur en textuur samen met verhouding, techniek en detail. Zo maken we het inzichtelijk voor de klant.

 

V  Definitief ontwerp en omgevingsvergunning

Nu het voorlopig ontwerp tastbaar is, kunnen we het plan verder uitwerken in een definitief ontwerp. In deze fases integreren we (in samenspraak met adviseurs) belangrijke keuzes qua bouwmethode, constructie, materiaal en installaties.

 

VI  Van start!

 

VII  Overige werkzaamheden

Maar dat niet alleen. Naast de ‘reguliere werkwijze’ maken wij bijvoorbeeld ook bestekken, begeleiden wij bouwtrajecten en werken wij met succes het interieur uit.