Nieuwbouw 44 woningen Hoef & Haag Vianen

Er was eens..

Een vraag naar 44 nieuwbouwwoningen in Hoef en Haag.

Een sfeervol dorp in aanbouw precies tussen Vianen en Hagestein: dat is het nieuwe dorp Hoef en Haag. Direct gelegen aan rivier de Lek in gemeente Utrecht biedt dit nieuwbouwdorp mogelijkheid voor 1800 woningen. Het ontwerp van 44 daarvan zijn in handen van Looijaard Architectuur.

 

De betovering

Voor het project van 44 woningen in Hoef en Haag heeft Looijaard Architectuur de stedenbouwkundige verkaveling uitgewerkt. Het gaat hier om een divers woonprogramma in een hoger segment, dat is ontworpen als dorps landelijk buurtschap. Zowel tweekappers als schuurwoningen bevinden zich in dit deel van het dorp. Uniek is de ligging aan het park aan de rand van de nieuwbouwwijk.

 

En ze leefden nog lang en gelukkig..

Omdat Hoef en Haag gaat om dorps, sfeer en helemaal nieuw hebben wij zorgvuldige dorps landelijke architectuur toegepast. Hierin zitten verschillende woonkwaliteiten, zoals buurtschap, wonen langs een dorpsstraat en wonen aan een park.

 

Wat de media zegt over dit project

Hoef & Haag | Leefmagazine

Website Hoef & Haag

‘’Pieter Looijaard en ik hebben reeds in drie fases van Hoef en Haag samengewerkt vanuit een bouwteam en pakken op dit moment de vierde fase samen op. Pieter is een fijne, pragmatische, meedenkende en oplossingsgerichte architect. Hij is breed inzetbaar: van stedenbouwkundige werkzaamheden tot het ontwerpen van gevels. Hij is in staat om binnen de gegeven kaders, uitlopend van omgevingskenmerken tot de (on)mogelijkheden van een bouwconcept, te komen met creatieve en aantrekkelijke oplossingen. Tevens houdt hij altijd rekening met de vermarkting van de verschillende type woningen. Samenwerken met Pieter is vooruitkomen. ‘’

Anne van Mullem – Projectontwikkelaar – Hoef en Haag CV (BPD/AM)

 

 

 

 

 

  • Date : 15 november 2022
  • Client : Hoef & Haag CV (AM/BPD)
  • Aannemer : BAM Wonen