Luifeldak Van Goyenstraat Arnhem

Er was eens..

Een riante woning aan de Van Goyenstraat in Arnhem.

 De bewoners van deze woning koesterde een lang vervulde wens voor een buitenkamer, oftewel een luifeldak. Want wie wil nou niet zowel in de zomer als in de winter kunnen genieten van de prachtige tuin en de frisse buitenlucht? Met een buitenkamer kunnen ze veel meer buiten leven.

 

De betovering

Looijaard Architectuur heeft zijn creativiteit de vrije loop laten gaan met het ontwerp van het luifeldak. Belangrijk was dat het in de stijl van de woning moest zijn om zo eenheid te creëren. De grootste uitdaging in dit creatieve proces was het dak van de luifel. Dit moest natuurlijk helemaal waterdicht zijn, maar er moest wel genoeg daglicht binnen komen in de L-vormige woonkamer. Gelukkig heeft Looijaard Architectuur hier een slimme oplossing voor gevonden.

 

En ze leefden nog lang en gelukkig..

De oplossing voor de uitdaging? Die vonden wij in de vorm van een lamellendak met beweegbare lamellen. (leverancier: Livius) De buitenkamer is geheel ontworpen

met geprefabriceerd staalwerk. De boeiboorden zijn rank en de constructie en afwatering zijn subtiel weggewerkt in het ontwerp. Het grafisch lijnenspel wat de woning zo karakteriseert is doorgezet aan de lange kant van de woning.

 

Wat de media zegt over dit project

 Livium Louvredaken

  • Date : 21 oktober 2022
  • Jaar : 2022
  • Locatie : Arnhem
  • Team : Aannemersbedrijf Menting (aannemer)
  • Status : Gerealiseerd