Visie Underground Gym – Toekomstbestendige gym in oude steenfabriek

Er was eens..

Een industriële rauwe gym in de voormalige steenfabriek in Arnhem.

Bij de Underground Gym sporten leden al jaren met veel plezier in de groene omgeving van Meinerswijk in Arnhem. Dit gebied ontwikkelt zich de komende jaren als bijzonder stadsdeel. Aan de rand van de stad, met uitzicht op de Rijn is de oude steenfabriek de plek in Arnhem om jezelf goed in het zweet te werken.

  

De betovering

In de toekomstplannen van Meinerswijk is er een gloednieuwe woonwijk met luxewoningen op het stadseiland. In deze uitgewerkte visie van de Underground Gym is de gym als industrieel landmark ontworpen.

 

En ze leefden nog lang en gelukkig..

Omdat de gym in deze visie een industrieel landmark zal worden, zal het middendeel een imposante entree krijgen. Vanuit dit centrale deel zal alles goed bereikbaar zijn. Gewapend met alle facetten van een gym zullen de kleedkamers, sportbar, toiletten, kantoor en de lobby niet ontbreken. Op de verschillende verdiepingen zal er ruimte zijn voor sport en zorg gerelateerde zaken, zoals een fysiotherapeut en coaching praktijk.

 Opvallend aan het ontwerp zijn ook de openingen in de gevel die zorgen voor een nieuwe relatie tussen gebouw en landschap. Het gebouw van de Underground gym in Arnhem is zo ontworpen dat het de verbinder is van cultuur en natuur.

 

Wat de media zegt over dit project

Underground Gym

 

Meer weten
  • Jaar : 2022
  • Jaar : Arnhem
  • Programma : Gym | Maatschappelijk
  • Opdrachtgever : dhr. B. Göbel